Som AFA
Organització de l'Associació
171
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-171,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-afame 22,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Som AFA

Qui som? Què fem?

La Junta

Com qualsevol associació, a més de les diferents comissions de treball, l’AFA disposa d’una Junta Directiva, que es tria en l’Assemblea de tots els seus socis i sòcies.

La nostra tasca fonamental és gestionar els recursos i representar les famílies associades, però fem moltes altres coses:

 • Hem posat l’AFA en funcionament, a nivell burocràtic i pràctic.
 • Convoquem reunions de treball amb la resta de comissions, per tal de treballar plegats i fer el seguiment de les tasques.
 • Fem reunions periòdiques amb la direcció de l’Institut, per coordinar feines i assolir el correcte funcionament de l’Institut.
 • Estem presents a les reunions del Consell Escolar del centre.
 • Gestionem els diners de l’AFA i presentem els comptes a l’assemblea general anual.
 • Escoltem, donem suport i ajudem totes les famílies.

Ens dividim en quatre seccions: Presidència, Vicepresidència, Secretaria i Tresoreria.

 

Membres:

Alícia Polo (presidenta)
Begoña Navarro i Inés Pérez (vicepresidentes)
Jorleny Rojas (secretària)
Belén Tascón (tresorera)

Contacte: junta@afamariaespinalt.cat

 


De què parlem a les assemblees?

A les assemblees parlem, debatem i prenem decisions.
Aquestes són les actes de les tres darreres assemblees.


Comissió d’Extraescolars

 

Què fem

Gestionem totes les activitats extraescolars, que s’ofereixen fora de l’horari lectiu al mateix centre.

Volem que siguin un complement a les activitats pedagògiques que es realitzen a l’Institut, sempre seguint la seva línia pedagògica. Programem activitats que contribueixin a despertar inquietuds, millorar els coneixements en diferents àrees, fomentar la creativitat, reforçar valors i afavorir la cohesió social en un ambient més distès, sense oblidar la seva qualitat educativa i formativa. Especialment, volem reforçar els aspectes següents:

 • La convivència entre nois i noies, dins i fora del nostre Institut; per això disposem de convenis de col·laboració amb l’Institut 4 Cantons, cooperem amb l’Institut 22@ i volem seguir teixint llaços de comunitat i de barri.
 • La promoció de l’esport i els hàbits saludables entre els joves.
 • La millora del creixement personal dels nostres fills i filles oferint activitats de lleure fora de l’horari lectiu.

 

Com ho fem

Organitzem l’oferta tenint en compte els criteris de:

 • Qualitat de l’activitat
 • Idoneïtat de les activitats en funció de les edats dels alumnes
 • Programació, objectius i possible nombre de destinataris
 • Disponibilitat d’espais
 • Horari

Esperem que totes siguin del vostre interès i us animem a participar conjuntament en la construcció d’un Institut actiu fora de l’horari lectiu.

Vocals: Esther Morancho i Imma Benet
Contacte: extraescolars@afamariaespinalt.cat

 


Comissió de Menjador i Temps de Migdia

 

Què fem

Contractar el servei de menjador de l’Institut i de les activitats a desenvolupar durant el temps lliure del migdia i fer-ne el seguiment i el control.

Com ho fem

El servei de menjador està gestionat per una empresa de lleure amb monitors que s’ocupa que tot funcioni i una empresa de servei d’àpats (catering) que elabora diàriament els menús a les seves instal·lacions i els transporta a l’Institut minuts abans de començar el servei.

Supervisem i consensuem amb l’empresa de catering els menús i amb l’empresa de lleure les diferents activitats que proposen.

Equip actual:

Vocal:  Gemma Martínez
Contacte: menjador@afamariaespinalt.cat

 

 


Comissió de Barri i Comunitat Educativa

 

Què fem

Organitzem activitats que afavoreixin la participació de les famílies en la vida del centre, aportem recursos pedagògics i educatius a la comunitat educativa i integrem el nostre centre en l’entorn del barri del Poblenou.

 

 Com ho fem

 • Organitzem l’oferta formativa per a les famílies.
 • Coordinem juntament amb l’Institut la Jornada de Portes Endins.
 • Col·laborem en la coordinació de l’espai Escolta.
 • Integrem l’Institut en la xarxa educativa del barri Plataforma Educativa Poblenou.
 • Participem en la xarxa per a la coordinació de l’oferta formativa a les AMPA i les AFA del barri.

Vocal: Gemma Verdaguer
Contacte: barri@afamariaespinalt.cat

 


Comissió de Festes

 

Què fem

Ens encarreguem d’organitzar, preparar i muntar les activitats lúdiques que es fan per crear un lligam entre tota la comunitat educativa, fent participar l’alumnat i les famílies.

Bàsicament consisteix en 3 esdeveniments cada curs, 1 per trimestre, que són:

 • Halloween
 • Calçotada
 • Fi de curs

 

Com ho fem

Les persones que formem la Comissió fem reunions prèvies per determinar què farem a cada activitat i com ho farem, repartint-nos les tasques derivades de l’organització.
La feina consisteix en aquestes reunions i, a més, la que genera el mateix dia de la festa i els dies previs. En aquest moment ,demanem col·laboració puntual a la resta de famílies per tal de tenir-ho tot a punt perquè sigui un èxit i tothom gaudeixi de cada festa.

Vocal: Araceli Julià
Contacte: festes@afamariaespinalt.cat

 


Comissió de Comunicació

 

Què fem

 • Procurar que totes les famílies estiguin al dia de la vida del centre facilitant l’intercanvi i la difusió d’informació entre tots el membres que constituïm la comunitat educativa.
 • Fomentar la participació de tothom en el Projecte educatiu, generant sentiment de pertinença.
 • Difondre les iniciatives educatives, culturals i socials del nostre entorn, principalment les del barri, i promoure-hi la participació.

 

Com ho fem

Tenim dos canals de comunicació principals:

 • Web: En fem el manteniment mitjançant la publicació de notícies i de totes les comunicacions que la resta de comissions de l’AFA hagin de transmetre a les famílies. La utilitzem també per posar a l’abast de tothom els documents que considerem d’interès, de manera que siguin fàcilment consultables en qualsevol moment.
 • Grups de WhatsApp: Els coordinem. Hi conflueixen l’Institut, les famílies i l’AFA. Ens serveix de canal de comunicació àgil i, a més, informem de les actualitzacions que es fan a la nostra web.

Els membres de la Comissió estem organitzats aprofitant els coneixements i les capacitats de cadascun. Pretenem estar en constant evolució per millorar en l’assoliment dels nostres objectius.

Vocal: Daniel Cortés
Contacte: comunicacio@afamariaespinalt.cat